Evaluating dotCover, no test are run.

Hello,

I am evaluating dotCover as it looks awesome. The setup is VS2010 SP1, Resharper 6.0 and dotCover 1.1.1 (tried dotCover 1.2 EAP aswell) on a
large WinForms apllication with .Net 4. I get all the doCover menu items but when I try to cover a test fixutre (s single orall ) no tests are ran at all
and dotCover 1.1.1 reports that nothing is covered. In dotCover 1.2 EAP it reports 'Coverage analysis failed' in the 'Coverage' of the test runner.

The test runner works if ran without coverage.

When running 'Cover startup project', dotCover lanches but the application crashes immeadiately.

I have look through this forum for similar problems and the available docs for a solution, but cannot find anything that I have missed. Nor did I find
any logs that might help out.

I need some help here to get a successfull dotCover evaluation.

Best Regards
Lars Krog-Jensen

8 comments

Hello Lars

Could you please check if dotCover works on a newly created class library project with some dummy tests? Also, which testing framework do you use? Thank you!

Andrey Serebryansky

Senior Support Engineer

JetBrains, Inc

http://www.jetbrains.com

"Develop with pleasure!"

0

Hello Andrey,

We are using nunit framework 2.5.10.11092.

I created a new solution as suggested, and that failed aswell, although I have not reinstalled the 1.1.1 release, I am still on the 1.2 EAP as that was the one I installed to try to
see if problems where fixed.

Best Regards
Lars Krog-Jensen

0

Hello Lars

Could you please run Visual Studio (devenv.exe) with the following command line parameter: /dotCover.LogFile="C:\log.txt", repeat the same steps (using 1.2 EAP), make sure code coverage doesn't work and attach the resulting log.txt file here? Thank you!

Andrey Serebryansky
Senior Support Engineer
JetBrains, Inc
http://www.jetbrains.com
"Develop with  pleasure!"

0

Hello,

Would that require a newer dotCover 1.2 EAP? Cause when running the command devenv dislike the switch.

C:\Users\lakr1.BFI\Documents\Visual Studio 2010\Projects\DotCoverTestLib>devenv DotCoverTestLib.sln /dotCover.LogFile=log.txt

Microsoft (R) Visual Studio Version 10.0.40219.1.
Copyright (C) Microsoft Corp. All rights reserved.

Invalid Command Line. Unknown Switch : dotCover.LogFile=log.txt.



Regards
Lars Krog-Jensen
0

Hello Lars

Sorry, that was my mistake. Please run the following command (with space instead of equals sign):

devenv.exe /dotCover.LogFile "C:\log.txt"

Andrey Serebryansky

Senior Support Engineer

JetBrains, Inc

http://www.jetbrains.com

"Develop with pleasure!"

0

Hello again,

OK now I have performed a coverage that failed, attached a screenshot, vslog.txt from devenv and I also saw that the vslog.txt refered to another log file that I also attached.

Regards
Lars Krog-Jensen



Attachment(s):
JetBrainsLog.dotCover.2011-10-11T15-32-09.devenv#8000.Core.log.zip
vslog.txt.zip
coverage_screenshot.png
0

Hello Lars

Sorry for delayed response! Could you please rebuild your test projects targeting x86 architecture and check if this helps to avoid problems? Thank you!

Andrey Serebryansky

Senior Support Engineer

JetBrains, Inc

http://www.jetbrains.com

"Develop with pleasure!"

0

Hello,

Just did and still same problem.

Lars

0

Please sign in to leave a comment.